Lossi Gild

väike armas käsitööliste ühing

Näitus “Ornament – võti maailma. Traditsioonist disainini” Pärnus

Näitus “Ornament – võti maailma. Traditsioonist disainini” on 23.11.2011-8.01.2012 eksponeeritud Pärnu Uue Kunsti Muuseumis. Astri vaibad jälle kohal!

„Ornament – võti maailma. Traditsioonist disainini“ on koostatud Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu ehteaasta ning taasasutamise kahekümnenda aastapäeva puhul, mille kulminatsiooniks oli hiljuti Tallinnas toimunud samanimeline rahvusvaheline konverents, kus esines kunstnikke, käsitöölisi ning disainereid üle terve Euroopa. Räägiti oma edulugudest, kus toodangu aluseks on paikkondlik lugu, kohalik kiri, muster, ornament.

Esinevad Anu Raud, Ehalill Halliste, Malle Antson, Christi Kütt, Riina Tomberg, Astri Kaljus, Kadri Vissel. Tutvustame ornamentika kasutamise järjepidevust Eesti traditsioonis. Lisaks saab näha meisterlikku etnograafiast inspireeritud tikitud kinnaste ko
llektsiooni Kristi Jõestelt. Setu rahvakunstist inspireeritud esemeid esitlevad Evar Riitsaar ja Kauksi Ülle. Koostöös on nad vanad mustrid elustanud pakutrüki tehnikas ikoonilinadel. Samadelt autoritelt on väljapanekul ka vanade tapeetide käsitrükis rekonstruktsioonid ja seto ornamendist inspireeritud tapeedid.

Comments are closed.