Lossi Gild

väike armas käsitööliste ühing

Lossi Gild soovitab: nukufilm “Ütsi, ütsi, õeke!”

Lossi Gildi liikme Malle Valli osalusel on MTÜ-l Animailm valminud armas ja haarav nukufilm “Ütsi, ütsi, õeke!”  Film põhineb Juhan Kunderi tuntud Eesti muinasjutul “Vaeslaps ja talutütar” ning on inspireeritud Setomaa rahvakunstist ning pulmatraditsioonidest. Tegijate naiskonda kuuluvad Marili Toome, Triin Sarapik-Kivi, Piret Sigus, Malle Valli. Väga uhke tunne on lõputiitrites tänatavate seas näha ka Lossi Gildi nime.

Filmi esilinastus toimus 11. novembril Lastemuuseumis ning tuli sama päeva õhtul näitamisele ka Saku suurhallis toimunud Mardilaadal. Lisaks on film jõudnud juba esineda ka Animated Dreamsi Eesti filmide programmis. Uue aasta hakul, 28. jaanuaril on tulekul esitlus Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodus.

 

 

Comments are closed.