Lossi Gild

väike armas käsitööliste ühing

Arhailise kõlavöö koolitus


7. aprillil toimub Tallinnas Allikamaja koolituskeskuses (Lühike Jalg 6 A) Astri Kaljuse juhendamisel arhailise kõlavöö kudumise koolitus.

Kõladega kudumine on üks vanemaid tekstiiltehnikaid. Kõlavöö kiri sõltub lõimede asendist kõlades ning lõimede värvi järjestusest, muster moodustub kõlade keeramisel ja koelõnga lisamisel. Traditsiooniliselt on kõlapaeltel ääre- ja mustrilõimed. Kui etnograafilised kõlapaelad on lihtsamini teostatavad, siis vanemad kõladega kootud vööd on keerulisemad. Arhailisele kõlavööle on iseloomulik geomeetriline kiri, mis moodustub iga mustrikõla eraldi keeramisel. Arhailise kõlavöö keerulised mustrid on sarnased 18.-19. sajandi Kagu-Eesti kirivöö kirjaga.

Aeg kell 11.00 – 18.00
7. aprill 2012.a.
Maht 8 tundi
Hind 28 EUR

Täpsem info ja registreerimine www.folkart.ee – koolitamine – Rahvarõiva Nõuandekoja koolitused

Comments are closed.